03 April 2013

Skoonid

Ma nii armastan neid mamo skoone toorjuustuga ja olen tahtnud neid ka ise küpsetada. Eile  proovisingi  üht nami-nami retsepti (otsin vanast harjumusest fotokampaania jaoks pildita retsepte). Kui aga koostisained valmis olin pannud ja kokku hakkasin segama, tundus retseptis antud võikogus liiga väike ja ma suurendasin seda 50-ne grammini. Juustukogustega oli ka väike segadus, mina panin 100 g taina sisse ja jätsin 25 g peale raputamiseks. Segasin Mamo lahke perenaise õpetuse järgi ettevaatlikult ja võimalikult vähe ning vormisin väikese kausikese abil kuklid, lasin neil u 1 tund seista ja panin ahju. Kuna mu skoonid tulid suuremad, (sain antud kogustega 10 skooni) küpsesid nad pisut kauem. Maitsega jäin rahule, kuid täna on nad juba üsna kõvad. Otsin veel retsepte ja proovin uuesti.




Skoonide kõrvale tegin täna viimastest pühademunadest peedi-munasalatit, muutsin vaid pisut koguseid sest mul oli 4 muna ja 400g keedetud peeti. Lisasin veel ühe marineeritud kurgi-lihtne, kiire ja maitsev. :)

02 April 2013

Kohupiima uputus

 Sattusin pühade eel toidu ostmisega liialt hoogu ja nii oli mul täna hommikul külmkapis 1,5 kg kohupiima. Esmalt tegin selle nami-nami retsepti järgi sõira-0,5 kg juba vähem. Järgmine 0,5 kg läks köögiviljakotlettide sisse, idee siit.

                            Kohupiima-köögiviljapätsid


        *0,5 kg maitsestamata kohupiima
            *2 muna
            * 50 g spinatit
            * 1 keskmine porgand
            * 1 suurem pastinaak
            * soola, pipart
            * riivleib (-sai)


Pese ja purusta spinat, riivi porgand ja pastinaak. Sega kõik ained va riivleib ühtlaseks, vormi käte vahel väikesed kotletid ja paneeri riivleivas. Aseta kotletid küpsetuspaberiga ahjuplaadile ja küpseta 200 kraadises
ahjus u 30 min. Söö nt hapukoorekastmega.




 Ülejäänud kohupiimast sai koos natukese vahustatud koore ja toorjuustuga küpsisetordi täidis. Seda retsepti ma lisama ei hakka sest niikuinii teen iga kord erinevalt.










01 April 2013

Üks hea viis munade söömiseks.

 Viimastel päevadel oleme keetnud hea hulga mune ja ma leidsin Tuuli blogist väga maitsva munavõi retsepti.
Või asemel mõnusalt küps avokaado. Rõstitud leiva peale sobib see väga hästi ja värskelt jahvatatud pipar on kohustuslik. Retsepti polegi-võta üks keedetud muna ja üks küps avokaado, purusta need kausis kahvliga, lisa soola-pipart, määri paksu kihina rõstitud leivale, jahvata pipart peale ja asu sööma.