28 July 2014

Raberberikook

Leidsin netist ühe maitsva vegan rabarberikoogi retsepti ja panen selle siia üles. Natuke olen mugandanud nagu ikka. :P

Retsept

Puru:

* 50 g jahu (mandli, spelta)
* 50 g suhkrut ( võib ka vähem)
* 25 g kookosrasva või vegan margariini (külma)
* 25 g kookoshelbeid
* 25 g mandlilaaste
* kaneel, kardemon

Põhi:

* 100 g kookosrasva või vegan margariini
* 125 g suhkrut
* 1 spl vanillipastat
* 1 spl küpsetuspulbrit
* 200 g jahu (spelta, tatra)
* 200 ml taimset piima
* 500 ml hakitud rabarberit ( või rohkem)
* 1 spl kaneeli
* 1 spl kardemoni

Sega puru kokku, õlita või vooderda 24cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm. Haki rabarber. Sega margariin või kookosõli ja suhkur kreemiks, lisa vanill. Teises kausis sega jahu ja küpsetuspulber. Sega kõik põhjaained omavahel ja kalla tainas koogivormi. Kata rabarberitükkide ja purukattega. Pane ahju u 180kraadisesse ahju 35-40 minutiks. Lase natuke jahtuda ja lõika lahti. :P

Sidruniruudud mooniseemnetega

Algne retsept on pärit chocolatecoveredkatie lehelt. Ma koguseid nii täpselt ei jälginud ja lisasin mooniseemned.


Retsept

Põhi:

* 0,5 tassi speltajahu
* 0,5 tassi tatrajahu
* 1/4 tassi tuhksuhkrut
* 1 spl mooniseemneid
* 1/4 tl soola
* 1,5 spl vett

Täidis:

* 1,5 spl maisitärklist
* 1/4 tassi sidrunimahla (u 1,5 sidrunit)
* 1/4 tassi tuhksuhkrut
* 1 tass siiditofut (ma panin rohkem nats)
* 1 sidruni koor (kasuta võimalusel mahesidrunit)
* sutsuke kurkumit värviks
* mooniseemneid peale puistamiseks

Pane ahi 170 kraadi peale sooja. Vala kõik põhja ained köögikombaini ja töötle ühtlaseks. Suru taigen väikesesse koogivormi ( minul kandiline 28X16 cm) ja küpseta 10 min. Samal ajal sega täidise ained köögikombainis ühtlaseks. Vala täidis põhjale ja küpseta u 25 min. Jahuta kook u 10-20 min ja pista siis 2 h külmkappi. Enne lahtilõikamist tõsta kook natukeseksvälja, et kook pehmeneks ja lõika terava noaga ruutudeks. Head isu!