16 November 2014

Digestive küpsised

Mul ei olnud kodus Digestive küpsiseid, aga oli vaja kooki teha. Tuulasin natuke netis ja leidsin sellise retsepti, mida natuke tuunisin, nagu ikka. :P

Retsept:


* 1 tass täisteranisujahu või speltajahu
* 1 tass peeneks jahvatatud kaerahelbeid või täistera kaerajahu
* 1/4 tassi roosuhkrut (või nats vähem)
* 1 tl söögisoodat
* 1 tl küpsetuspulbrit
* näpuotsaga soola
* 1/4 tassi kookosõli
* 1 tl õunaäädikat
* 2-3 spl mandlipiima

Sega kausis jahud, suhkur, sooda, küpsetuspulber ja sool. Lisa kookosõli ja sega kuni kõik on ühtlaselt purune. Vala sisse äädikas ja piim, sega käega ühtlaseks tainapalliks ja pane 15 minutiks külmkappi seisma. Rulli tainas küpsetuspaberil laiali ja tee vormi abil sobivad küpsised. Tõsta küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee kahvliga küpsistele mõned augud sisse ja pane umbes 15-20 minutiks 180 kraadisesse ahju. Söö niisama või kasta sulašokolaadi sisse või tee seda imelist kooki!

10 November 2014

Šokolaadiunistus






See kook on nii kreemine ja šokolaadine...mmm...Suur aitäh Sandrale selle ülimalt lihtsa retsepti eest!


  Šokolaadikook


* 150g Digestive küpsiseid 
* u 1 kuhjaga spl kookoõli
* 200g tumedat šokolaadi
* 400g purk kookospiima
* 1-2 spl maapähklivõid
* kaunistuseks kookoshelbeid ja marju


Küpseta või osta Digestive küpsised. Purusta küpsised kausis ja sega kookosõliga ühtlaseks. Vooderda 18 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja vajuta koogipõhi vormi põhja ja pisut äärtele. Pane vorm külmkappi ootele. Kuumuta kookospiim potis keemiseni, võta pott tulelt ja sega sisse šokolaaditükid. Sega kuni šokolaad on täielikult sulanud, siis lisa soovi korral maapähklivõi ja sega see ühtlaselt kreemi sisse. Jahuta toatemperatuurile ja kalla siis koogipõhjale. Pane kook vähemalt paariks tunniks külmkappi tahemema. Kaunista ja asu nautima!






03 November 2014

Kaeraküpsised vol. 2

Seekord India pähkli võiga, mida on väga lihtne ka ise teha. Kalla 150 g India pähkleid köögikombaini ja töötle ühtlaseks pastaks. See võib natuke aega võtta ja aegajalt on vaja puru kobaini seintelt alla kraapida. Säilivuse kohta ma öelda ei oska, sest olen selle kohe ära kasutanud. :)

Retsept:

* 1 spl linajahu
* 3-4 spl vett
* 2 kuhjaga spl kookosõli
* 2 kuhjaga spl India pähkli võid
* 0,3 tassi suhkrut (palmi-või roosuhkrut)
* 0,5 tl vanilli
* 1 tl kaneeli
* 0,5 tl küpsetuspulbrit
* 0,5 tl söögisoodat
* 1 tass mandlijahu
* 1 tass kaerajahu
* näpuotsaga soola
* peotäis Kreeka pähkleid
* peotäis kookoslaaste või kuivatatud pihlakaid

Sega linajahu ja vesi. Mikserda pähklivõi ja kookosõli, lisa suhkur ja mikserda ühtlaseks. Lisa vähehaaval ülejäänud ained vispeldades (va Kreeka pähklid ja kookoslaastud). Need lisa segades. Kui segu on liiga kuiv, lisa paar supilusikatäit mandli piima. Vormi küpsised ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180 kraadises ahjus 10-15 min. Küpsised on alguses pehmed, aga lähevad jahtudes kõvemaks.