25 July 2013

Toortort vaarikatega

Vahepeal oli ilus suvi ja blogimiseks ei jäänud aega, vaevalt jõudsin süüa teha. Enamasti sõimegi maasikaid, herneid, vaarikaid ja lisaks arbuusi, melonit, ananassi. Türgi ube sõime ka kukeseentega, aga täna tahan ma hoopis ühe toortordi retsepti kirja panna.


                                                                 Toortort vaarikatega

                                                     Põhi
                                                          * u 2,5 dl datleid
                                                          * u 2 dl mandleid
                                                          * u 2 dl mandlijahu
                                                          * 1 apelsini mahl

                                                    Kate
                                                          * 3-4 dl vaarikaid
                                                          * 2 dl india pähkleid
                                                          * 3 spl agaavisiirupit
                                                          * 3 spl kookoshelbeid
                                                          * 1 purk kookoskoort
                                                          * kaunistuseks meelepäraseid marju

Pane india pähklid ja mandlid eraldi kaussidesse u 5 tunniks likku. Pigista apelsinist mahl välja ja pane datlid sinna mahla sisse likku. Võid ka eelmisel õhtul valmis panna. Vala pähklite leotusvesi ära ja loputa pähklid jooksva vee all. Haki või mikserda datlid koos mandlite ja mandlijahuga segamini, et moodustuks kleepuv tainas, lisa paar supilusikatäit apelsinimahla. Suru lahtikäiva vormi põhja ja äärtele ning pane sügavkülma.
Katte jaoks mikserda vaarikad agaavisiirupiga, purusta india pähklid kuni saad kreemja massi. Sega vaarikate ja kookoshelvestega. Ava kookoskoore purk ja võta lusikaga välja pealmine tahke osa, vahusta see ja sega ülejäänud ainetega kokku.
Võta tordipõhi sügavkülmast välja ja tõsta kate sinna lusikaga peale ja aja laiali. Pane tort umbes 4-5 tunniks külmkappi. Kaunista mustikate või mingite muude marjadega ja head isu!





P.S Hiljem tuli mulle meelde, et eile sai mu blogi aastaseks, nii et koogipostitus tuli väga õigel ajal. :)


                       

No comments:

Post a Comment