21 January 2014

Vegan piparkoogid

Olen juba mitu aastat piparkoogitainast teinud selle nami-nami retsepti järgi ja plaanisin sedasama retsepti pisut mugandada ehk munad ja või asendada, aga netis surfates leidsin veel vegan piparkoogitaina retsepte.
Lõpuks tegingi tunde järgi ja välja tulid täitsa mõnusad ja krõbedad piparkoogid.

                                    Tatrajahuga vegan piparkoogid


                                         * 2 tassi tatrajahu
                                         * 2 tassi mandlimassi või mandlijahu
                                         * 0,5 tl soodat
                                         * 1 tl küpsetuspulbrit
                                         * pool pakki Meira piparkoogimaitseainet
                                            või tl kaneeli, tl kardemoni, suts muskaati, pool tl nelki
                                         * 0,5 tassi kookosõli
                                         * 0,5 tassi agaavisiirupit või suhkrut
                                         * 0,25 tassi mandlipiima

Sega kuivad ja märjad ained eraldi, siis sega kõik kokku ja mässi toidukilesse. Pane paariks tunniks või ööpäevaks külmkappi. Enne küpsetama hakkamist tõsta tainas toatemperatuurile pehmenema. Rulli tainas lahti, tee vormidega soovitud kujud ja küpseta 180 kraadi juures u 15 min.

1 comment:

  1. Tere! Palju tainas umbes sellesr kogusest tuleb? :)

    ReplyDelete