10 November 2014

Šokolaadiunistus






See kook on nii kreemine ja šokolaadine...mmm...Suur aitäh Sandrale selle ülimalt lihtsa retsepti eest!


  Šokolaadikook


* 150g Digestive küpsiseid 
* u 1 kuhjaga spl kookoõli
* 200g tumedat šokolaadi
* 400g purk kookospiima
* 1-2 spl maapähklivõid
* kaunistuseks kookoshelbeid ja marju


Küpseta või osta Digestive küpsised. Purusta küpsised kausis ja sega kookosõliga ühtlaseks. Vooderda 18 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja vajuta koogipõhi vormi põhja ja pisut äärtele. Pane vorm külmkappi ootele. Kuumuta kookospiim potis keemiseni, võta pott tulelt ja sega sisse šokolaaditükid. Sega kuni šokolaad on täielikult sulanud, siis lisa soovi korral maapähklivõi ja sega see ühtlaselt kreemi sisse. Jahuta toatemperatuurile ja kalla siis koogipõhjale. Pane kook vähemalt paariks tunniks külmkappi tahemema. Kaunista ja asu nautima!






4 comments:

  1. Hei! Siin on viide ka originaalretseptile:

    http://retseptid.err.ee/Magustoidud/bd186d4d-5948-46b9-b47b-4b5410d8dc35

    Ma tegelikult imestan, kuidas see tort Sul ära tahenes, sest piima ja šokolaadi kogus peab tavaliselt siin võrdne olema.

    ReplyDelete
  2. Oh, aitäh, ma ei suutnud pärast seda saatelõiku enam leida. Olen nüüd juba kaks korda seda kooki teinud ja mõlemal korral 200g šokolaadi ja 400g purk kookospiima. Väga kenasti on tahenenud ja väga šokolaadine jäänud. Geniaalne ja jätab mulje, nagu oleks hoopis rohkem vaeva nähtud. ;)

    ReplyDelete
  3. Aile, proovi kindlasti! Väga maitsev ja lihtne teha. :)

    ReplyDelete