07 May 2013

Türgi oad küüslaugu ja parmesaniga

Selle toiduga algab ja lõpeb suvi meie peres juba mitu aastat. Retsepti leidsin kunagi Anni Arro raamatust Sepamaa talu köök. Avastasin ükspäev enda suureks rõõmuks, et Pirita turg on taas avatud ja ostsin sealt (veel küll Poola omad kahjuks) paraja kotitäie ilusaid kollaseid ube.



                           Türgi oad küüslaugu ja parmesaniga
 

                                     * suur kausitäis kollaseid või rohelisi ube
                                     * 1-2 küünt küüslauku
                                     * oliiviõli
                                     * peterselli või muud maitserohelist
                                     * parmesani juustu
                                     * soola


Pese ja puhasta oad. Keeda või auruta kuni oad on peaaegu pehmed, aga veel krõmpsud. Pressi küüslauk, haki maitseroheline ja riivi parmesan. Kurna oad, kalla juurde korralik törts oliiviõli, küüslauk, maitsroheline ja parmesan. Maitsesta soolaga, sega läbi ja asu maiustama. :)


No comments:

Post a Comment