01 May 2013

Räimed mitut moodi ja kolm sibulat.

Alustan sibulatest. Nimelt käisime täna perega kohvik/restoranis Kolm Sibulat. Tung sinna on suur ja olime juba tühjade kõhtudega välja astunud kui perenaine meid kinni püüdis-tunnine laud oli just vabanenud. Istusime rõõmsalt lauda ja asusime menüüd uurima. Laps oli enne mitu korda toonitanud, et ¨me peame tema makaroniisuga arvestama¨ :)). Makarone aga lastemenüüs muul kujul, kui supi sees, ei olnud. Õnneks oli ta sellega täitsa päri. Niisiis tema toiduks Kanapuljong nuudlitega. Mina valisin Röstitud kitsejuustu rohelise salati ja vaarikaäädikaga, M võttis Rohelise salati krevettide, avokaado ja Marie-Rose kastmega eelroaks ja Kanašnitsli pärlkuskussi, hernekaunade ja peterselli-küüslauguvõiga. Itale tema tellitud supp meeldis, kuigi ta lõpuni süüa ei jõudnud. Minule ja M-ile kahjuks väga ei meeldinud. Häiris tugev suitsune maitse ja nuudlid tundusid maitsetud. Aga kuna kõik lauad seal pidevalt täis, tundub mulle, et asi on meis :). Minu valitud salat oli lihtsalt suurepärane-kitsejuust oli mõnusalt mahe ja salat all nii mahlane ja krõmpsuv. Olin alguses mures, et äkki ei saa kõhtu täis, kuid ports on tõesti suur. Ka mehe salat oli väga maitsev, huvitava nüansi andis wakame lisamine. Kanafilee oli tõeliselt mahlane ja õrn, kuid mehe arvates liiga suur, et lõpuni nautida. Magustoiduks tahtsime kindlasti proovida kiidetud Pavlovat grenadillikreemi ja marineeritud maasikatega. See oli meeldivalt hapukas ja kerge. Ainuke asi, mille kallal vinguda, oleks see, et besee oli pisut kuiv.
Kindlasti lähme tagasi Kammkarpe ja Koha maitsma. Piltide tegemine tuli meelde alles siis kui pool Pavlovast oli söödud, järelikult järgmisel korral. :)
Oih, unustasin veel mainida, et maja poolt toodi isutõstjaks lauda suussulav vormisai soolakristallidega ülepuistatud võiga. See üksi oli juba külaskäiku väärt. :)







 Koju tulles ootas mind külmkapis 600 g räimefileed. Mitu aastat tegin me neid üsna ühtemoodi: kahe räimefilee vahele anšoovisefilee, edasi jahu-muna-riivleib, ja pannile. See kooslus on väga maitsev, kuid täna mul isu nende järgi puudus. Sirvisin natuke  nami-nami räimeretsepte ja leidsin Hele-Mai räimed sidruni ja sibulaga. Olin seda retsepti juba paar korda vaadanud ja tegingi pooled räimed selle retsepti järgi.




                             Marineeritud värsked räimed 
                     

                             *u 300g värket räimefileed
                             * 1-2 sibulat
                             * 1-2 sidruni mahl
                             * soola, pipart, oliiviõli

Lao räimefileed sibularatastga kihiti karpi, jahvata peale pipart ja soola, vala igale kihile sidrunist pigistatud mahl. Lõpuks vala üle rohke oliiviõliga ja pane ööseks külmkappi maitsestuma.





                                                   Kookosräimed

Ülejäänud räimedega otsustasin natuke katsetada, sest ühtegi sobivat retsepti ei leidnud. Otsisin kapist välja kookospiima ja -jahu. Maitsestain räimefileed soola-pipraga ja panin kaussi kookospiima sisse.
Teises taldrikus maitsestasin kookosjahu soola ja pipraga. Samal aja kuumutasin pannil kookosrasva (see ei juhus, ükskõik mis õli sobiks ma arvan :)) Paneerisin fileed kookosjahus ja praadisin pannil kuldseks. Raputasin peale pisut soolahelbeid. Jäid täitsa huvitava, pisut magusa maitsega. Sõime täna küpsetatud leivaga.






2 comments:

  1. Elen, kuidas need Hele-Mai räimed maitsesid? Ja Kolmest SIbulast saad siin ka muljeid jagada: http://www.nami-nami.ee/Board/Forum/ViewTopic/3927 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olin pipra-soolaga liiga ettevaatlik alguses. Kordamisele lähevad küll ja järgmisel korral tean, et maitsestan julgemalt.

      Delete