03 April 2013

Skoonid

Ma nii armastan neid mamo skoone toorjuustuga ja olen tahtnud neid ka ise küpsetada. Eile  proovisingi  üht nami-nami retsepti (otsin vanast harjumusest fotokampaania jaoks pildita retsepte). Kui aga koostisained valmis olin pannud ja kokku hakkasin segama, tundus retseptis antud võikogus liiga väike ja ma suurendasin seda 50-ne grammini. Juustukogustega oli ka väike segadus, mina panin 100 g taina sisse ja jätsin 25 g peale raputamiseks. Segasin Mamo lahke perenaise õpetuse järgi ettevaatlikult ja võimalikult vähe ning vormisin väikese kausikese abil kuklid, lasin neil u 1 tund seista ja panin ahju. Kuna mu skoonid tulid suuremad, (sain antud kogustega 10 skooni) küpsesid nad pisut kauem. Maitsega jäin rahule, kuid täna on nad juba üsna kõvad. Otsin veel retsepte ja proovin uuesti.




Skoonide kõrvale tegin täna viimastest pühademunadest peedi-munasalatit, muutsin vaid pisut koguseid sest mul oli 4 muna ja 400g keedetud peeti. Lisasin veel ühe marineeritud kurgi-lihtne, kiire ja maitsev. :)

No comments:

Post a Comment