02 May 2013

Marineeritud peedid

Tellisin maakaubast ilusaid väikeseid peete ja küpsetasin nad ahjus Tuuli näpunäidete järgi. Osa sõime niisama küpsetatuna, osad marineerisin Anni Arro Sepamaa talu köök raamatust leitud retsepti järgi. See retsept on muide nami-namis ka täitsa olemas. Algses retseptis on ka aed-piparrohi, kuid mul seda ei olnud ja lisasin hoopis kuivatatud münti.


                                               Marineeritud peedid


                                        * 6-7 tk väiksemat peeti
                                        * 1 dl külmpressitud oliiviõli
                                        * 3 sl palsamiäädikat
                                        * 1-2 küünt küüslauku
                                        * 1 sl kuivatatud münti või mingit muud meelepärast ürti.
                                        *  musta pipart


Keeda või küpseta peedid, koori ja lõika õhukesteks viiludeks. sega kausis oliiviõli, äädikas, hakitud küüslauk ja ürdid. Pane peediviilud kaussi ja kalla iga kihi vahele õlisegu, lõpuks sega veel kergelt ja pane jahedasse maitsestuma.



No comments:

Post a Comment