26 December 2013

Jõuluhõnguline toorkook

Selle retsepti sain Tallinna Rahvaülikoolis toimunud toortoidukoolituselt. Tegin seda juba teist korda, seekord panin kogused kirja ja pisut mugandatud retsept on siin:


                                                   Jõuluhõguline toorkook


                                                Põhi

                                                   * 3 dl mandlijahu
                                                   * 1 dl kookoshelbeid või -laaste
                                                   * 2 dl rosinaid
                                                   * 3 kuhjaga spl kookosõli
                                                   * 1 tl kaneeli
                                                   * 1 tl kardemoni
                                                   * 0,5 tl nelki
                                                   * paar spl õunamahla

                                                Kreem

                                                  * 5 dl jõhvikaid
                                                  * 2 dl datleid
                                                  * kaunistuseks kookoshelbeid ja granaatõunaseemneid

Pane rosinad ja datlid paar tundi enne erinevatesse kaussidesse likku. Kalla mandlijahu ja kookoshelbed köögikombaini ja sega ühtlaseks, lisa leotatud rosinad ja maitseained, töötle ühtlaseks. Lisa kookosõli ja õunamahl. Töötle veel, kuni kõik on segunenud ja tainas hakkab kokku. Vooderda 26 cm läbimõõduga lahtikõiv koogivorm küpsetuspaberiga, vajuta tainas selle põhja ja äärtele. Mina panin põhja paariks tunniks kuivatisse, aga see ei ole oluline. Kreemi jaoks purusta kas saumiksriga või blenderis jõhvikad ja datlid. Lisa vajadusel datlite leotusvedelikku. Kui segu on ühtlane, kalla see tainale ja pane paariks tunniks kuni ööks külmkappi. Kaunista ja lõika lahti, head isu!

2 comments: