22 March 2013

Granola ehk röstitud müsli

  
 Eile oli meil poes suur vaidlus, et miks ma müslit ei osta. Sellepärast ei osta, et ma ei tea, mis seal sees on. Ja siis lubasingi Itile, et täna teeme kodus ise müslit(oleme kodused sest ta tatine).
 Valisin namist selle retsepti ja hakkasin kappe tuulama. Täpselt retsepti ei jälginud ja panen enda koostisained siia kirja:

                                   Kodune granola


                         * 0,5 l kaerahelbeid
                         * 0,5 l rukkihelbeid
                         * 4 sl kaerakliisid
                         * 4 sl kuivatatud datleid (tükkidena)
                         * 1 sl kuivatatud jõhvikaid
                         * 4 sl kreekapähkli tükke
                         * 4 sl india pähkli tükke
                         * 1 dl seesamiseemneid
                         * 1 dl mandlilaaste
                         * 1 dl kookoshelbeid
                         * 1,5 dl päevalilleõli
                         * 1,25 dl vahtrasiirupit
                         * 2 sl linnasejahu


 Kallasime helbed ja kliid suurde kaussi ja siis hakkas Ita pisikese mõõtekannuga sinna pähkleid ja puuvilju lisama. Kui see tehtud, segasime kõik koostisosad koos ilusti segamini. Edasi jätkasin ma üksi ja Ita läks oma nukkudele ka müslit valmistama. Segasin väikses kausis õli, vahtrasiirupi ja linnasejahu, valasin segu suurde kaussi müslile peale ja segasin kõik ühtlaseks. Vahepeal olin ahju 180 kraadi peale sooja pannud ja nüüd toppisin ahjuplaadi müsliga u 20 minutiks ahju, Segasin vist 3 korda. Siis jahutasin segades maha panin müsli purki. Enne ikka maitsesin ka-tõesti hea sai. Ita jäi samuti rahule. :)


                       





No comments:

Post a Comment