31 March 2013

Pasha. Minu esimene.

Mul tuli sel aastal kange tahtmine ka pashat valmistada ja kuna Meriti blogis oli nii ilus pasha pilt, katsetasingi selle retsepti järgi. Täidisesse panin siiski kuivatatud jõhvikad nagu originaalretseptis nami-namis . Pashat hakkasin tegema õhtul 10-ne paiku. Ja avastasin, et mu näpulõikumise käigus oli ära kulunud peaaegu kogu kodune marlivaru. Õnneks oli mu kallis mees kohe nõus valveapteeki kihutama. Kohupiima nimel kõigeks valmis. :)

                                      Jõhvikate ja mandlitega pasha

     * 100 g pehmet võid
        * 1 dl suhkrut
        * 500 g toasooja kohupiima
        * tl vanilliekstrakti
        * 1 muna
        * poole sidruni mahl
        * ühe apelsini riivitud koor
        * 1 dl kuivatatud jõhvikaid
        * 1 dl mandlilaaste
        * 2 dl vahukoort

Vahusta pehme või suhkruga, mikserda kohupiim muna ja vanilliekstraktiga ning lisa vahustatud võile. Sega juurde sidrunimahl, apelsinikoor, jõhvikad ja mandlilaastud. Lõpuks sega ettevaatlikult juurde vahustatud koor. Kalla segu marliga vooderdatud sõelale või pashavormi (mul sõel) ja pane üle öö külmikusse nõrguma.
Järgmisel päeval kummuta serveerimisalusele ja kaunista. Head isu!




 Kuna pasha peab öö läbi külmkapis nõrguma, aga M-il oli suur magusaisu peal, tegime koos ühe marjakrõbediku Nigella Express raamatust. Selle kõrvale/peale oli kindlasti tarvis vanillikastet, mille tegemisest jäi üle 2 munavalget. Neist said kookosbeseed. Ilmselgelt liiga palju magusat meie pisikese pere jaoks. Kahjuks olid kõik pikaks nädalavahetuseks linnast jalga lasknud ja nii ei jäänud M-il muud üle kui kõik ise nahka pista. Me aitasime ka natuke. :)

1 comment:

  1. This is really a nice and informative, containing all information and also has a great impact on the new technology. Thanks for sharing it, check us out

    ReplyDelete