18 August 2013

Oapasteet



Mulle väga maitses maksapasteet, eriti enda tehtud. Kuna see on nüüd out, aga pasteeti ikka tahaks, olen katsetanud erinevaid ubade ja kikerhernestega variante. See siin on ülimaitsev ja lihtne. Ainult oad tuleb eelmisel õhtul likku panna.


                                                     Oapasteet


                                                              * u 300 g kuivatatud põldube
                                                              * 2 porgandit
                                                              * 1 sibul
                                                              * 1 väike küüs küüslauku
                                                              * u 100 g kookosõli
                                                              * soola, pipart
                                                              * muskaatpähkilit
                                                              * tüümiani, punet

 Pane oad külma veega ööseks likku. Hommikul loputa leotatud oad sõelal ja pane külma veega keema. Alguses tugeva tulega, hiljem vaiksemalt. Minul läks vähem kui tund. Kui oad pehmed, lisa sool ja pipar. Hauta sibul, küüslauk ja porgand pannil pehmeks ja kalla ubade juurde. Lisa kookosõli ja püreesta kõik saumikseriga. Maitsesta ja sega veel korralikult läbi. Valmis.

No comments:

Post a Comment