05 October 2013

Kikerhernekarri

Avastasin köögikappi koristades sealt mõned Taist kaasa toodud karripastad ja tegin ühe ülimalt maitsva kikerhernekarri. Paki peale oli kirjutatud `mild` ehk mahe ja seepärast üllatusin toitu maitstes-see oli ikka korralikult vürtsikas. Aga nojah, taidele võib see tõesti `mild` tunduda. ;) Igal juhul kallasin väikse paki kookoskoort lisaks. :) Mulle ja M-le maitses väga, aga Itale jäi teravaks.


                                               Kikerhernekarri

                                          * u 400g kikerherneid
                                          * u 200g Puy läätsesid
                                          * 2 spl kookosõli
                                          * 2 sibulat
                                          * 2 suurt küüslaugu küünt
                                          * 5 cm jupp porrut
                                          * 4 suuremt tomatit
                                          * 1 spl vürtsköömneid
                                          * 1 pakk karripastat
                                             või erinevaid vürtse
                                             nagu ingver, tšilli, kurkum, karri jne
                                          * 500g kookospiima
                                          * 100g värsket spinatit
                                          * sidruni mahla
                                          * soola, pipart (vajadusel)

Leota kikerherneid ja läätsesid öö läbi eraldi kaussides. Loputa mõlemad kraani all sõelal ja pane kõrvale. Kui kikerherned on veel kõvad, pane nad külma veega madalale tulele podisema. Haki sibulad, küüslaugud, porru ja tomatid. Kuumuta kookosõli potis ja lisa kõigepealt sibul, minuti pärast porru, siis küüslauk. Hauta madalal kuumusel pehmemaks ja lisa siis vürtsköömned. Sega natuke ja lisa karripasta või vürtsid ja ürdid. Sega ja kuumuta kõike koos paar minutit. Siis tomatid ja kookospiim. Hauta pisut aega ja kalla juurde kikerherned ning läätsed. Valmis karrile sega juurde loputatud ja hakitud spinat. Maitsesta sidrunimahlaga. Head isu!


           

No comments:

Post a Comment