23 October 2014

Peedi-oahautis



Meil on selline tore komme laupäeviti turul käia ja igasuguseid maitsvaid sügisande koju tassida. Seekord olin Nõmme turult teiste seas kaasa toonud Türgi ube, maapirni ja peeti. veganmaailma blogist leidsin huvitava koosluse, mille peale ma pole ise tulnud. Natuke mugandasin, nagu ikka. Kuna pidin Itiga ujuma kiirustama ja M-i polnud kodus, jätsin poti kõige madalama tule peale pliidile, nii et sai tõesti MADALAL tulel kaua hautatud. Koju jõudes nägin igal juhul M-i õnnelikku nägu ja sain kõvasti kiidusõnu. Küll mulle meeldib niimoodi süüa teha. Panen oma retsepti siia kirja ka.



                                               Peedi-oahautis


                                                     * 1 spl kookosõli
                                                     * 2 küünt küüslauku
                                                     * 2 sibulat
                                                     * 3 suuremat maapirni
                                                     * 1 suur peet
                                                     * 2 kartulit
                                                     * 3 peotäit türgi ube
                                                     *  kuuma vett
                                                     * 1 spl Herbamare ürdipastat
                                                     * maitserohelist

Kuumuta hakitud küüsaluku ja sibulat kookosõlis, lisa ratasteks lõigatud maapirn. Koori ja tükelda peet ja kartulid, lisa need potti. Kalla peale nii palju vett, et kõik oleks napilt kaetud. Trimmi ja lõika oad pooleks ja tõsta potti. Vajadusel kalla natuke vett juurde. Sega ürdipasta juurde ja hauta võimalikult madalal kuumusel, kuni peet on pehme. Puista maitserohelist peale ja naudi. :)


No comments:

Post a Comment