29 October 2014

Kaeraküpsised Kreeka pähklite ja šokolaadinööpidega

See on üks tõeliselt hea retsept. Algidee pärineb ohsheglows blogist, kus on tonnide viisi isuäratavaid retsepte, mida ma veel katsetada pole jõudnud.


 Retsept

* 1/4 tassi taimset võid või kookosõli
* 1/4 tassi maapähklivõid
* 1/2 tassi suhkrut
* 1 spl linaseemnejahu(sega 3 spl veega)
* 1 tl vanilliekstrakti
* 1/2 tl söögisoodat
* 1/2 tl küpsetuspulbrit
* 1 tass jahuks jahvatatud kaerahelbeid
* ühest piimateost üle jäänud pähklimass
* 1/2 tassi mandlijahu(nt mandlipiimast)
* peotäis purustatud Kreeka pähkleid
* peotäis pisikesi šokolaaditükke
* näpuotsaga soola

Pane ahi 175 kraadi peale soojenema. Sega linajahu väikeses kausis veega ja pane kõrvale. Mikserda või ja maapähklivõi ühtlaseks, lisa suhkur ja vispelda segu, kuni kõik on jälle ühtlane. Lisa ükshaaval linaseemne `muna` ja vanill, söögisooda, küpsetuspulber, sool, pähklimass, kaerajahu ja mandlijahu. Kui segu tundub liiga kuiv, vala juurde paar spl mandlipiima. Sega sisse Kreeka pähklid ja šokolaaditükid. Vormi küpsised ja pane küpsetupaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta u 10-15 min. Küpsised on alguses hästi pehmed, aga lähevad jahtudes kõvemaks. Raputa küpsistele natuke soolahelbeid ja naudi näiteks tee kõrvale.

No comments:

Post a Comment