24 February 2015

Šokolaadikringel

Pärmitainas:
* 15 g pärmi
* 60 g suhkrut
* 60 g taimset margariini (toasoe)
* 250 g jahu
* 125 ml sooja vett
* näpuotsaga soola

Sisu:
* 2 spl taimset margariini
* 1-2 tl kaneeli
* 40 g tumeda šokolaadi tükke
* 0,5 pk taimset vanillikastet
* 1-2 spl suhkrut
* u peotäis rosinaid

Kate:
100 g tumedat šokolaadi
0,5 pk taimset vanillikastet
u peotäis mandlilaaste


Sega pärm suures kausis lusikatäie suhkruga kuni pärm on sulanud. Kalla peale soe vesi ja pool jahust ning lase soojas kohas räti all 15-20 min kerkida. Sega ülejaanud suhkur margariiniga ühtlaseks. Sega tainale vähehaaval juurde ülejäänud jahu ja siis margariinisegu. Sõtku tainast kuni see tuleb käte küljest lahti ja jäta siis kaussi umbes 45 min kuni tunniks kerkima. Sõtku uuesti läbi ja kergita veelkord u 1 tund. Rulli kerkinud tainas jahusel laual õhemaks ristkülikuks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri tainas margariiniga, kata vanillikastmega, puista peale šokolaaditükid, suhkur ja rosinad. Keera laiemast küljest rulli ja lõika kääridega kolmeks sabaks. Punu ettevaatlikult ja suru väljavajunud täidis uuesti kringli sisse. Lase valmispunutud ja vormitud kringlil veel 15 min räti all kerkida. Kuumuta ahi 190C ja küpseta kringlit umbes 20 min. Sulata šokolaad vesivannil ja sega hulka vanillikaste. Kata kringel sulašokolaadiga ja puista peale mandlilaaste. Suur aitäh Kodutee blogipidajale põhjaliku kringlipostituse eest!


No comments:

Post a Comment