13 February 2015

Vastlakuklid

Katsetasin ka gluteenivabu kukleid, aga need siiski pildile ei pääsenud seekord. :) Inspiratsiooni sain siit, aga kuna kuivpärmi ei olnud, kasutasin presspärmi.

Retsept

* 25 g presspärmi
* 3,5 dl sooja vett
* 1 spl rafineerimata suhkrut
* 0,5 kg speltajahu
* näpuotsaga kardemoni
* 50 g vegan margariini



Lahusta pärm ja suhkur soojas vees ja lase u 10 min seista. Sega vaikselt juurde jahu ja sõtku kuni tainas hakkab käte küljest lahti tulema(minul seda ei juhtunudki! :)), lisa juurde vedel margariin ja lase umbes 45 min kuni tund rätiku all kerkida. Vooli kerkinud tainast pallid ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pane ahi 200 kraadi peale soojenema. Kui ahi on piisavalt soe, pane kuklid ahju ja küpseta umbes 20 min. Pintselda valmis kuklid veega ja jäta rätiku alla jahtuma.

Vahukoor


Mina kasutasin seekord Mahemarketist ostetud kookosvahukoort, aga saab ka täisrasvase kookospiimaga. Sel juhul pane 2 purki täisrasvast kookospiima 24 tunniks külmkappi tahenema. Võta välja ja keera tagurpidi. Emmalda kaaned ja kalla vedel osa mõnda klaasanumasse(kasuta seda näiteks smuuti valmistamiseks) Kraabi kogu tahke osa lusikaga sügavamasse kaussi ja vahusta õhuliseks. Lisa maitse järgi suhkrut, sidrunimahla või -koort või vanilli.


No comments:

Post a Comment