06 February 2015

Elumuutev seemneleib!

Just nii pealkirjastas Sarah mynewroots blogist selle retsepti. :) Tõepoolest imemaitsev jahuvaba leib, mis kadus meie köögilaualt silmapilguga. :P Gluteenitalumatuse korral saab leiva teha nt gluteenivabade kaerahelvestega.

Retsept:


* 1 tass päevalilleseemneid
* 0,5 tassi linaseemneid
* 0,5 tassi sarapuupähkleid või mandleid või nende segu
* 1,5 tassi (gluteenivabu) kaerahelbeid
* 2 spl chia seemneid
* 4 spl psülliumikestasid
* 1 tl peent Himaalaja soola
* 1 spl vahtrasiirupit
* 3 spl vedelat kookosõli
* 1,5 tassi vett

Sega kuivained kausis või leivavormis. Sega vesi, kookosõli ja vahtrasiirup omavahel ja lisa kuivainetele. Sega kõik kenasti ühtlaseks ja jäta nt üle öö külma ahju. Hommikul küpseta 175 kraadises ahjus 20 min, eemalda vormist ja küpseta veel 30-40 min. Lase leival enne lahti lõikamist täielikult jahtuda. :P

No comments:

Post a Comment