11 June 2013

Vegan burger

 Lasteaiast koju sõites möödusime mingist burgeriputkast ja Ita hõikas, et tema tahab burgerit. Mul tuli kohe meelde Banaanisaare blogist loetud vegan burgeri retsept ja ma pakkusin talle välja, et teeme ise burgereid. Itile mõte meeldis ja nii läksimegi poodi burgerikukleid tooma. Valikut väga ei olnud, aga ise ka ei viitsinud mässama hakata, võtsin Fazeri porgandi-linaseemne omad.

 Väike põnevus ka õhtusse- Ita sõi köögilaua taga gojimarju ja hakkas äkki hirmsa häälega karjuma. Ma jooksin kohale ja arvasin esialgu, et ta hammustas keelt või midagi, puhusin peale ja lohutasin. Ita aga ütles läbi nutu ja väga ära ehmatanud häälega, et üks gojimari  läks ¨kogemata¨ ninna ja ei tule ära. No appikene!! Keerasin ta pikalti ja uurisin ninaaugud läbi-kuskil sügaval paistis tõesti gojimari, aga Ita ninaaugud on nii imepisikesed, et sinna küll ligi ei pääse. M tahtis ikkagi pinsetidega proovida ja ütles Itale, et ta nina kaudu sisse ei hingaks. Siis taipasin, et kõige lihtsamat asja me veel ei proovinudki ja ütlesin Itale, et ta nuuskaks. Mari lendaski ninast välja õnneks-HUUH...
 Kui siis Ita käest uurisime, et kuidas gojimari ikkagi ninna sattus, jäi väike ninatark endale lõpuni kindlaks, et ISE HÜPPAS! :)))))



                                                          Oa-porgandikotletid


                                                 * 2 purki konservube olude sunnil
                                                 * 1 suur riivitud porgand
                                                 * 2 väikest sibulat hakituna
                                                 * 1 küüs küüslauku pressituna
                                                 * 1 dl tomatipastat või letshot
                                                 * 1 spl sinepit

Loputa oad jooksva vee all sõelal ja pane kaussi. Lase saumiksriga natuke peenemaks ja lisa ülejäänud ained, sega läbi. Vooli saadud massist kotletid ja pane ahju. Ma proovisin alguses 150-kraadises ahjus, aga 40 minuti pärast ei olnud nad ikka seda moodi, et hakkaksid valmis saama. Keerasin ahju siis 170 kraadi peale. Kotletid on väga maitsvad ja maitseainetega saab kindlasti kõigile sobivaks timmida. Mul olid ahjus kokku u 1 h. Proovin madalal kuumusel küpsetamist kindlasti veel, tuleb lihtsalt arvestada pikema valmistusajaga.



                                                          Tahinikaste

Selle retsepti leidsin Kadri vegan retseptide lehelt.

                                                 * 1 spl tahinit
                                                 * 0,5 tk küüslaugu küüs
                                                 * 0,25 sidruni mahl
                                                 * pisut vett
                                                 * 2 tl agaavisiirupit
                                                 * suts soola

Pressi küüslauk ja sega kõik koostisained kokku kuni moodustub ühtlane siidine kaste. Säilita külmkapis.


                                                         Tomati ja india pähkli kaste

Ka see retsept on pärit Kadri retseptide hulgast.

                                                    * 1 suur tomat
                                                    * u 50 g india pähkleid
                                                    * 1 küüs küüslauku
                                                    * 2 spl oliiviõli
                                                    * suts soola

Leota india pähkleid paar tundi, eemalda tomatil südamik ja blenderda kõik ained ühtlaseks kastmeks.


                                                           Vegan burger


                                                 * burgerikuklid
                                                 * oa-porgandikotletid
                                                 * letsho
                                                 * tomati ja india pähkli kaste
                                                 * tahhiinikaste
                                                 * tomat
                                                 * hapukurk
                                                 * avokaado

Lao kõik koostisosad oma suva järgi kuklite vahele ja asu sööma. Kõrvale aurutasin kollaseid ube ja serveerisin parapähkli-parmesaniga.


2 comments:

  1. Tere! Kust saab osta neid fazeri porganid-linaseemne kukkleid?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hei, ma kahjuks ei märganud varem Su küsimust.Kuna see postitus on paar aastat vana, siis ma kahjuks ei mäleta, kust ma need kuklid ostsin. :) Loodan, et leidsid poest sobivad.

      Delete