24 February 2015

Soolane kringel


Pärmitainas
*30g presspärmi
*100g vegan margariini
*12pl palmiruhkrut
*250ml sooja vett
*1tl soola
*1-2spl kuivatatud ürte

Täidis:
*2spl vegan margariini
*1pk kõva tofut (250g)
*1pk taimset juustu (250g)
*1tops taimset majoneesi
*1 suurem paprika
*1pk taimset suitsuvorsti
*1 väike purk ananassitükke

Sulata pärm suhkruga, kalla juurde soe vesi ja pool jahust. Sega ja pane u pooleks tunniks sooja kohta rätiku alla kerkima. Sega vähehaaval juurde ülejäänud jahu, sool, ürdid ja toasoe margariin, sõtku jahusel laual kuni tainas käte küljest lahti tuleb ja pane uuesti u tunniks sooja kohta kerkima. Sõtku läbi ja kergita veel üks kord. Rulli tainas jahusel laual laiali ja puista üle meelepäraste lisanditega. Keera rulli ja lõika kääridega kaheks või kolmeks, punu ja vormi sobivaks. Lase räti all veel 15 min kerkida. Kuumuta ahi 190C ja küpseta kringlit 20-25 min.



2 comments:

  1. Kui palju on retseptis jahu? Ja millist taimset majoneesi kasutati ehk u kui suur tops oli?

    ReplyDelete