16 September 2013

Piparmündi-šokolaadikook

Ostsin maakaubast pundi piparmünti ja kuna maitsesin paar nädalat tagasi nop-is  imehead piparmündiga šokolaadikooki, tahtsin kangesti proovida ka vegan-versiooni. Kook on tugeva maitsega ja piparmündine-mulle meeldis väga! ;) Ja tegu on toorkoogiga! :)


                                   Piparmündi-šokolaadikook

                                       Põhi:

                                       * 1 tass mandlijahu
                                       * u 7 tk medjool datleid
                                       * 1\4 tassi toorkakaopulbrit
                                       * 1\4 tassi purustatud kakaoube (kakaonibsid)
                                       * 1 vanillikauna seemned

                                       Sisu:

                                       * 2 tassi leotatud india pähkleid
                                       * 1 tass piparmündilehti (kokkusurutud)
                                       * 1 tass vett
                                       * 1/3 tassi agaavisiirupit
                                       * 1 vanillikauna seemned
                                       * 4 spl kookosõli
                                       * 2 spl kakaovõid


Puhasta datlid kividest ja pane kõik ained köögikombaini ja lase ringi käia kuni segu hakkab kokku jääma. Vooderda väiksem koogivorm küpsetuspaberiga (ma määrisin vormi kookosõliga ja raputasin kookohelvestega üle, aga kook jäi ikka pisut kinni) ja vajuta koogipõhi selle põhja ja pisut äärtele. Pane vorm sügavkülma.
Mündikreemi jaoks loputa leotatud india pähklid ja pane kõik ained va kookosõli ja kakaovõi blenderisse ja blenderda kuni tekib ühtlene kreem, nüüd lisa kookosõli ja kakaovõi. Blenderda kõik ühtlaseks ja kalla koogipõhjale. Pane kook külmkappi tahenema ja kaunista vastavalt soovile.






              

No comments:

Post a Comment