Piparmündi-šokolaadikook
Põhi:
* 1 tass mandlijahu
* u 7 tk medjool datleid
* 1\4 tassi toorkakaopulbrit
* 1\4 tassi purustatud kakaoube (kakaonibsid)
* 1 vanillikauna seemned
Sisu:
* 2 tassi leotatud india pähkleid
* 1 tass piparmündilehti (kokkusurutud)
* 1 tass vett
* 1/3 tassi agaavisiirupit
* 1 vanillikauna seemned
* 4 spl kookosõli
* 2 spl kakaovõid
Puhasta datlid kividest ja pane kõik ained köögikombaini ja lase ringi käia kuni segu hakkab kokku jääma. Vooderda väiksem koogivorm küpsetuspaberiga (ma määrisin vormi kookosõliga ja raputasin kookohelvestega üle, aga kook jäi ikka pisut kinni) ja vajuta koogipõhi selle põhja ja pisut äärtele. Pane vorm sügavkülma.
Mündikreemi jaoks loputa leotatud india pähklid ja pane kõik ained va kookosõli ja kakaovõi blenderisse ja blenderda kuni tekib ühtlene kreem, nüüd lisa kookosõli ja kakaovõi. Blenderda kõik ühtlaseks ja kalla koogipõhjale. Pane kook külmkappi tahenema ja kaunista vastavalt soovile.
No comments:
Post a Comment