22 September 2013

Risoto spinati ja vetikatega

M on juba tükk aega vihjanud, et ma võiksin risotot teha. Tahtsingi peedirisotot teha, aga leidsin kapist paki spinatit ja peedirisoto tuleb järgmine kord. :)


                                           Risoto spinati ja vetikatega


                                       * 2 sibulat
                                       * 1 küüslauguküüs
                                       * 5 cm jupp porrut
                                       * kookosõli hautamiseks
                                       * 250 g risoto riisi
                                       * u 1 l puljongit
                                       * 3 spl kuivatatud vetikaid
                                       * 100 g värsket spinatit
                                       * lusikaotsaga soola
                                       * maitserohelist
                                       * parmesani

Pane vetikad külma veega likku.Haki sibul, porru ja küüslauk. Hauta kookosõlis klaasjaks. Lisa riis ja hauta pisut. Tee teise potti puljong valmis ja hoia seda soojana. Mina kasutasin Herbamare ürdipuljongit. Kalla u 1 dl puljongit riisi hulka ja sega aeglaselt kuni puljong on imendunud. Kalla uus dl puljongit risoto hulka ja korda tegevust kuni risoto on kreemjas ja al dente ehk seest veel pisut krõmps. Pese vahepeal spinat, haki ja näruta pisut eraldi panni peal. Nõruta vetikad ja loputa sõelal, pigista vesi välja ja lisa risotole. Lisa ka spinat ja sega. Tõsta taldrikule ja raputa taimset parmesani peale. Head isu!

No comments:

Post a Comment